Neulotaan super helppo Papu-pipo – katso video!

Poolaknits Papu-pipon ohje

Olin vailla simppeliä peruspipoa, jonka päälaki kavennettaisiin tasaisesti neljässä osassa, tavoitteena saada aikaan Lapinkylä-pipoa hiukan pyöreämpi päälaki. Siispä syntyi Papu-pipo, jonka tein alun perin pojalleni (jonka yhden lempinimen mukaan pipo on nimetty) ja sitten itselleni ja vielä kollegalle secret santa -lahjaksi firman pikkujouluihin. Nyt tarkoitus on neuloa puolisolle vielä omansa tupla-langalla.

Pipo sopii mainiosti niin miehelle, naiselle kuin lapsellekin ja koot löytyvät näille kaikille. Papu-pipo on sen verran korkea, että sen voi lopuksi taittaa resorista joko kerran, jolloin pipon hiippa jää enemmän ilmaan tai kaksin kerroin, jolloin pipo muuttuu cousteau-tyyliseksi pipoksi. Tai kuten eräs Instagram-seuraajani sanoi “Jonne-pipoksi”, jollaista hänen poikansa oli toivonut.

Koska pipossa käytetään 4 mm puikkoja, löytyy tähän malliin monen monta sopivaa lankaa tai lankayhdistelmää – kokeile pörheän lopputuloksen saavuttamiseksi yhdistää merinoa ja mohairia. Tai sileän ystävälle merinoa tuplana.

Tein ohjeesta lyhyen opasvideon, jonka avulla aloittelijakin onnistuu. Alta löydät ohjeen myös kirjallisena. Kerrohan, mitä pidät ja miten onnistuit!

Poolaknits Papu-pipon ohje

Koot: lapsi(pieni pää aikuinen)iso pää aikuinen

Lankavaihtoehtoja:

  • Sandnes Garn Double Sunday 1(2)2 kerää
  • Sandnes Garn Borstet Alpakka 1(2)2 kerää
  • Novita Merino DK 1(1)2 kerä
  • tai muu 4mm puikoille soveltuva lanka(yhdistelmä)

Tarvitset lisäksi:

  • 4 mm 40 cm pyöröpuikot
  • 4 mm sukkapuikot
  • 8 kpl kerrosmerkkejä 

Luo 4 mm pyöröpuikoille 72(80)88 s, aseta merkki aloitukseen ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo 1 o 1 n -joustinneuletta n. 30 cm.

Aseta sitten työhön 2 silmukkamerkkiä nurjien silmukoiden molemmin puolin 17(19)21 s välein (yhteensä 4 kertaa). Jatka joustinneuletta ja tee joka kerroksella näiden merkattujen nurjien silmukoiden molemmin puolin kavennus, eli neulo ENNEN merkkiä 2 o yhteen, neulo merkkien välissä s nurin ja tee merkin JÄLKEEN ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli). Vaihda sukkapuikkoihin sopivassa kohdassa.

Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin työn toiselle puolen. 

Päättele kaikki langanpäät ja höyrytä pipo kevyesti – olet valmis! 

Helppoa, eikö?

Jaa somessa: #poolaknitspapupipo #poolaknits

Poolaknits Papu-pipon ohje
Punainen Papu-piponi on neulottu Sandnes Garnin Borstet Alpakasta sävyssä Spicy Orange. Se on pörheä lanka, jonka pinta on eläväinen.
Poolaknits Papu-pipon ohje
Tämä vihreä Papu-pipo on neulottu Sandnes Garnin Double Sunday -langasta sävyssä 8051. Pipo näyttää päässäni naftilta, eikä ihme, sillä kyseinen pipo on lapsen koossa.

Vastaa

Vastaa

Blog at WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: