Isla – ohje helppoon ja muhkeaan neuleeseen

Isla on helppo, aloittelijan neuleohje, jonka lankana on ihanan pehmeä ja muhkea, mutta keveä silkkimohair nelinkertaisena. Jos haluat keveämmän ilmeen neuleeseen, neulo mohair kaksin- tai kolminkertaisena. Isla neulotaan alhaalta ylös ensin suljettuna neuleena, joka sitten jaetaan etu- ja takakappaleeseen kädenteiltä. Kun etu- ja takakappaleet on neulottu, yhdistetään neule olkapäistä. Hihat neulotaan suoraan vartaloon suljettuna neuleena.

Langat: 12 kerää (300g) Isager silk mohair (itse sekoitin mukaan 1/4 Knitting for olive silk mohairia) Paita neulotaan 4 lankaa yhdessä pitäen

Koko: oversize M/L – jos haluat isomman tai pienemmän koon, lisää tai vähennä aloituksessa 5-10 silmukkaa ja muista huomioida tämä myöhemmin silmukkamäärissä

Puikot: 7mm 60/80cm pyöröpuikot, 7 mm sukkapuikot, 9mm 60/80cm pyöröpuikot ja 9mm 40cm pyöröpuikot

Kaikki kiva tapahtuu kotona

Tilaa nyt 2 kk 19,90 €

Uudistunut Kotivinkki on inspiroiva lehti kaikenlaisille kodittajille.

Aloitus

Luo 7 mm pyöröpuikoille 110 s ja neulo 1 o 1 n -joustinneuletta 5 riviä. Vaihda 9 mm puikkoihin, neulo oikeaa ja lisää työhön 16 s tasaisesti ensimmäisen kerroksen aikana. Neulo oikeaa, kunnes työn pituus on n. 32 cm, olet tullut kainaloihin!

Etu- ja takakappale

Jaa työn silmukat puoliksi (etu ja takakappaleeksi), molempiin 63 s, jätä etukappaleen silmukat odottamaan. Neulo ensin takakappale tasona, kunnes sen pituus on kainalosta mitattuna n. 28 cm, päättele kaikki 63 s.

Jatka etukappaleen kanssa tasona. Neulo 21 cm, jonka jälkeen työstät vielä hartiat erikseen. Seuraavan kainalosta lähtevän kerroksen kohdalla neulo ensimmäiset 29 s normaalisti ja palaa takaisin päätellen samalla pääntien kohdalta 3 s. Jätä toinen hartia odottamaan. Neulo ensimmäistä hartiakappaletta tasona niin, että päättelet pääntieltä kolmannen kerroksen alusta 2 s ja viidennen kerroksen alusta yhden silmukan. Jatka hartia samaan mittaan selkäkappaleen kanssa ja päättele lopuksi silmukat.

Poimi etukappaleen keskeltä 5 s apulangalle ja jätä ne odottamaan pääntien työstöä, nyt sinulla on puikoilla 29 s toista hartiaa varten. Aloita taas neulomalla ensimmäinen kerros kainalosta ja päättele pääntieltä 3 s seuraavan kerroksen alusta. Jatka samoin kuin edellinen hartia ja päättele kaikki silmukat lopuksi.

Yhdistä hartiasaumat parsinneulalla ja langalla.

Pääntie

Poimi pääntiellä odottavat silmukat (5 s) 7 mm puikoille ja poimi pääntien ympäriltä silmukoita tasaisesti niin, että silmukoita on yhteensä noin 70 (tarvitset parillisen määrän). Neulo joustinneuletta 20 krs ja päättele silmukat joustavasti. Ompele pääntie kaksinkerroin paidan sisään parsinneulan avulla.

Hihat

Poimi hihansuulta 9 mm (pyörö)puikoille 54 silmukkaa, neulo sileää neuletta kunnes hiha on n. 38 cm pitkä tai sopivan mittainen ennen resoria. Kavenna kahden seuraavan kerroksen aikana silmämääräisesti tasaisesti silmukoita neulomalla 2 oikein yhteen 28 kertaa. Jäljelle jää 26 s. Vaihda 7 mm sukkapuikkoihin ja neulo 1 o 1 n -joustinneuletta 10 cm, päättele silmukat joustavasti. Käännä hiha kaksinkerroin ja kiinnitä se parsinneulalla hihansuuhun. Neulo toinen hiha samoin.

Päättele langat ja höyrytä paita kevyesti – voilá, olet valmis! 🙌🏼

Jaa: #poolaknits #islaneule

Vastaa

Vastaa