Isla – ohje helppoon ja muhkeaan neuleeseen

Isla on helppo neuleohje, jonka lankana on ihanan pehmeä ja muhkea, mutta keveä silkkimohair nelinkertaisena. Isla neulotaan helmasta ylöspäin ensin yhtenä kappaleena, joka sitten jaetaan etu- ja takakappaleeseen, jotka lopulta yhdistetään olkapäistä. Hihat neulotaan suoraan vartaloon.

Langat: 12 kerää (300g) Isager silk mohair (itse sekoitin mukaan 1/4 Knitting for olive silk mohairia) Paita neulotaan 4 lankaa yhdessä pitäen

Koko: oversize M/L – jos haluat isomman tai pienemmän koon, lisää tai vähennä aloituksessa 5-10 silmukkaa ja muista huomioida tämä myöhemmin silmukkamäärissä

Puikot: 7mm 60/80cm pyöröpuikot, 7 mm sukkapuikot, 9mm 60/80cm pyöröpuikot ja 9mm 40cm pyöröpuikot

Aloitus

Luo 7 mm pyöröpuikoille 110 s ja neulo 1o1n joustinneuletta 5 riviä. Vaihda 9 mm puikkoihin, neulo sileää ja lisää 16 s tasaisesti ensimmäisen kerroksen aikana, jatka sileää kunnes työn pituus on n. 32 cm, olet tullut kainaloihin!

Etu- ja takakappale

Jaa työn silmukat puoliksi (etu ja takakappaleeksi), molempiin 63 s, jätä etukappaleen silmukat odottamaan. Neulo ensin takakappale tasona kunnes sen pituus on kainalosta n. 28 cm, päättele kaikki 63 s.

Jatka etukappaleen kanssa tasona. Neulo 21 cm, jonka jälkeen työstät vielä hartiat erikseen. Seuraavan kainalosta lähtevän kerroksen kohdalla neulo ensimmäiset 29 s normaalisti ja palaa takaisin päätellen samalla kaula-aukon kohdalta 3 s. Jätä toinen hartia odottamaan. Neulo ensimmäistä hartiakappaletta tasona niin, että päättelet kaula-aukolta kolmannen kerroksen alusta 2 s ja viidennen kerroksen alusta yhden silmukan. Jatka hartia samaan mittaan selkäkappaleen kanssa ja päättele lopuksi silmukat.

Poimi etukappaleen keskeltä 5 s apulangalle ja jätä ne odottamaan kaula-aukon työstöä, nyt sinulla on puikoilla 29 s toista hartiaa varten. Aloita taas neulomalla ensimmäinen kerros kainalosta ja päättele kaula-aukolta 3 s seuraavan kerroksen alusta. Jatka samoin kuin edellinen hartia ja päättele lopuksi.
Yhdistä hartiasaumat parsinneulalla ja langalla.

Pääntie

Poimi pääntiellä odottavat silmukat (5 s) 7 mm puikoille ja poimi pääntien ympäriltä silmukoita tasaisesti niin, että silmukoita on yhteensä noin 70 (tarvitset parillisen määrän). Neulo joustinneuletta 20 krs ja päättele silmukat joustavasti ja ompele pääntie kaksinkerroin paidan sisään.

Hihat

Poimi hihansuulta 9 mm (pyörö)puikoille 54 silmukkaa, neulo sileää neuletta kunnes hiha on 38 cm pitkä. Kavenna kahden seuraavan kerroksen aikana tasaisesti silmukoita 2 oikein yhteen neulomalla niin, että jäljelle jää 26 s. Vaihda 7 mm sukkapuikkoihin ja neulo 1 o 1 n joustinneuletta 10 cm, päättele joustavasti ja käännä hiha kaksinkerroin ja kiinnitä hihansuuhun.

Päättele langat ja höyrytä paita kevyesti – voilá, olet valmis! 🙌🏼

Jaa: #poolaknits #islaneule

Vastaa

Blog at WordPress.com.