Neulotaan helppo Aalto-panta – ohjevideo

Poolaknits Aalto-panta - ohje

Neulepannan neulominen tuskin muuttuu tästä helpommaksi, sillä koko Aalto-panta syntyy näppärästi yhtenä kappaleena pyöröpuikoilla. Pannan juju on aaltomaisessa kuvioinnissa, joka sekin onnistuu vain vaihtelemalla oikeita ja nurjia silmukoita. Kuvio ikään kuin siirtyy aina 4 kerroksen välein, jolloin aaltomaisuus alkaa muodostua.

Tämä panta on perus solmupantaa hiukan korkeampi eli jos haluat neuloa matalamman version, vähennä kerroksia aina 4 kerralla, jotta kuvio säilyy kauniina eikä mene ns. rikki. Kuvio toimisi varmasti hauskasti myös kirjoneuleena jos värejä vaihtelee joko kerroksittain nurjien ja oikeiden silmukoiden kesken tai “raidoittaen” kaikki nurjat yhdellä värillä ja oikeat toisella.

Langaksi pantaan suosittelen lämpöisiä ja pehmeitä vähän paksumpia lankoja, kuten esimerkeistä löytyvät Dropsin Air ja Wish, joista Wish on hiukan tuhdimpi ja käytetty kuvien pannassa. Jos neulot ohuemmalla langalla, neulo tuplana – 5 mm puikot soveltuvat moneen lankakombinaatioon, mutta huolehdi, että lopputuloksesta ei tule liian ohut. Esimerkiksi merinon ja mohairin yhdistelmäkin toimii tässä hyvin.

Neuloin muuten tämän valkoisen pannan joululahjaksi ja kiitokseksi vuodesta ratsastuksenopettajalleni. Toivottavasti tykkää!

Neulotaan helppo Poolaknits Aalto-panta

Koot: 1(2)
1: pannan ympärys hieman venyttäen 54/56 cm
2: pannan ympärys hieman venyttäen 58/60 cmPannan korkeus n. 12 cm

Lanka: Drops Wish tai Drops Air 1 kerä (kuvissa Drops Wish sävyssä 02)

Puikot ja tarvikkeet: 5 mm 40 cm pyöröpuikot, kerrosmerkki

OHJE:
Luo 66(72) s 5 mm 40 cm pyöröpuikoille. Yhdistä suljetuksi neuleeksi, aseta merkki aloitukseen ja aloita aalto-kuvion neulominen heti ensimmäiseltä kerrokselta: 
1. krs: Neulo 4 o, 2 n
2.-4. krs: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat silmukat nurin
5. krs: Neulo 2 n, 4 o 
6.-8. krs: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat silmukat nurin
9. krs: Neulo 2 o, 2 n, 2 o
10.-12.krs: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat silmukat nurin.

Toista kerroksia 1-12 kunnes olet neulonut yhteensä 28 kerrosta ja päättele kaikki silmukat kerralla joustavasti.
Olet valmis!

Jaa: #poolaknitsaalto #poolaknits

Poolaknits Aalto-panta - ohje
Aalto-pannan pinta syntyy helposti vuorottelemalla nurjia ja oikeita silmukoita. Tämä panta on helppo toteuttaa nimenomaan pyöröpuikoilla.

Vastaa

Vastaa

Blog at WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: